Litteratur på nett

På denne siden har vi samlet nyttige lenker til en rekke sider hvor du kan finne digitalisert litteratur gratis tilgjengelig.

BookBites – en app-basert tjeneste som fungerer på smarttelefoner og nettbrett. Registrer deg, legg til ditt lånekort, og velg Tromsø bibliotek for å få tilgang. Her kan du låne og lese e-bøker og et utvalg e-lydbøker helt gratis.

Pressreader – en tjeneste som gir gratis tilgang til aviser og magasiner fra hele verden. Ved å logge inn på Min side og klikke deg inn på Digitale tjenester, kan du benytte Pressreader også når du ikke er på biblioteket.

Nasjonalbiblioteket – Nasjonalbiblioteket har gjennom en årrekke digitalisert store mengder aviser, bilder, tidsskrifter og bøker. Alle bøker som har falt i det fri kan lastes ned og brukes som man vil. I tillegg sørger Bokhyllaavtalen for at du har tilgang til alle bøker utgitt i Norge til og med år 2000. Da må du være på nett, og du må ha norsk IP-adresse.

NBs avissamling er både stor og spennende, og mye har du også tilgang til hjemmefra. Hvis du ønsker utvidet tilgang til avismaterialet, kan du komme innom biblioteket og bruke en av våre publikumsPC-er. Ta kontakt med en av de ansatte for utvidet tilgang når du er her.

Project Gutenberg – titusenvis av engelskspråklige bøker som har falt i det fri, er digitalt tilgjengelig gjennom Gutenberg-prosjektet – helt gratis. Disse kan lastes ned til mobil/nettbrett og Kindle, eller de kan leses rett på PC-en.

Project Runeberg – i likhet med Gutenberg-prosjektet tilbyr Project Runeberg digitalisert litteratur som har falt i det fri. Her er det fokus på den nordiske litteraturen.

Bokselskap – en av Nasjonalbibliotekets digitale ressurser som har gjort nærmere 300 klassiske, norske verk tilgjengelig for nedlastning. Disse finnes i både epub- og mobil-format, for enkel lesning på mobil og nettbrett. I tillegg kan du laste den ned som pdf.