Sommer på biblioteket

Det nærmer seg ferietid for mange. Uansett om det blir hjemmeferie eller du skal ut å reise, er lange sommerdager er perfekt mulighet til å slappe av med ei god bok – eller forsvinne inn i et nytt filmunivers. Her kommer noen tips til hvordan du kan bruke biblioteket i sommerferien.

Lengre lånetid

Du får ekstra lang lånetid på bøkene i sommer; med mindre noen andre står på venteliste, kan du låne dem fram til 17. august.

Dette gjelder ikke for filmer og serier, som har vanlig lånetid.

Lesekonkurranser for barn

Man kan være med på to lesekonkurranser i sommer: Sommerles og Les for svingende. Gjør lesingen til en lek, og vinn fine premier!

For å bli med på Sommerles, lager du en profil på sommerles.no. Her kan du registrere bøker, få lesetips, løse oppgaver og følge med på hva vennene dine leser. Her kan du også lese en superspennende fortelling, skrevet av forfatter Mari Moen Holsve. Har du ikke tilgang til nett, kan du delta med et lesekort. Spør på biblioteket!

Les for svingende 2020 er utformet som en bokbingo. Lesekortet er et bingoskjema med 5×5 ruter hvor hver rute inneholder en leseutfordring. Når barna har lest, fyller de ut tittel og forfatter på lesekortet. Når de får bingo vannrett, loddrett eller på skrå går de til biblioteket og får et Les for svingende-armbånd.

Trenger du lesetips? Det finner du her:

Lesetips til Sommerles og Les for svingende 2020

Strøm film med lånekortet

I sommer kan du enkelt strømme film med tjenesten Filmoteket. Her finner du alt fra klassikere, filmatiserte bøker, store Oscar-vinnere og såkalte blockbustere, til smalere filmer. Alt du trenger å gjøre, er å opprette en bruker og legge inn lånekortet ditt. Du kan låne fire filmer i måneden. Tilbudet er i en begrenset periode.

Gå til filmoteket.no og registrer deg som bruker

Du kan også strømme norske kort- og dokumentarfilmer med tjenesten Filmbib. Logg inn med lånekort og PIN-kode, og snurr film!

Gå til filmbib.no

Liten plass i kofferten? Les e-bøker med Bookbites

Med vår e-bok-app Bookbites er det enkelt å ta med seg masse lesestoff om du skal ut å reise i sommer. Du kan låne både e-bøker og lydbøker. Alt du trenger er Bookbites-appen en mobil eller et nettbrett og lånekortet ditt. Last ned appen fra Apple Store eller Google Play, og følg veiledningen for registrering.

Les deg opp til høstens lesesirkler

Hvorfor ikke bruke sommeren på de gode romanene vi har plukket til høstens lesesirkler? Her finner du både nyheter, klassikere, korte bøker og mursteiner. Noe for enhver smak! Høsten 2020 snakker vi om disse bøkene:

Dis av Kjersti Kolbotn (bestill fra biblioteket)

Til minne om en betingelsesløs kjærlighet av Jonas Gardell (bestill fra biblioteket)

Kjærlighetens antarktis av Sara Stridsberg (bestill fra biblioteket)

Hjem, sier hunden av Gro Dahle (bestill fra biblioteket)

Alberte og Jakob av Cora Sandel (bestill fra biblioteket)


Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..