Gaute Heivoll

Bilde2Lørdag 24. oktober kl 13.00 blir det forfatterbesøk av Gaute Heivoll på biblioteket.

Virkelige hendelser og personer er gjerne utgangspunkt for Heivolls romaner. Møt forfatteren og hør ham fortelle om sitt forfatterskap til førsteamanuensis i nordisk litteratur, Linda Nesby.
Gaute Heivoll (f. 1978) debuterte som forfatter på forlaget Tiden i 2002 med boken Liten dansende gutt, en samling korte fortellinger. Samme år fullførte Heivoll forfatterstudiet ved Høgskolen i Telemark. Siden den gang har han skrevet romaner, dikt og noveller og har fått god mottakelse hos kritikerne.

Heivoll fikk sitt store gjennombrudd med Før jeg brenner ned i 2010, en bok han vant Brageprisen for, og som siden er blitt solgt til over tjue land. I 2011 kom den kritikerroste romanen Kongens hjerte, og i 2012 kom hans første skuespill; Jeg kommer tilbake i kveld.

Ved siden av sitt virke som forfatter, holder Gaute Heivoll skrivekurs for ungdom og voksne. Han har også erfaring som litteraturkritiker i dagspressen. Han har også studert jus ved Universitetet i Oslo og psykologi ved Universitetet i Bergen.

Fra å være en forfatter med et rent tekstlig fokus, har Gaute Heivoll den senere tid søkt samarbeid med kunstnere fra andre disipliner, som teater, musikk, foto og dans. Oppsetningen Kant er resultat av et slikt samarbeid


Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..