Vårens vakreste eventyr

Eventyrforteller Ragnhild BekkelundDet er mye som påberoper seg å være vårens vakreste eventyr, men det spørs om ikke det som har skjedd på bibliotekene i Tromsø de siste ukene, vinner denne konkurransen! Ikke bare en, men 100 ganger har ordene fra et eventyr trengt inn gjennom lyttende ører og dannet bilder i hodene på tilhørerne. På Hovedbiblioteket, Tromsdalen bibliotek, Kroken bibliotek og Bokbussen har tre fortellere fortalt eventyr fra fjerne land for byens barn på 2. klassetrinn. 50 forestillinger ble det til slutt. Etterpå diktet hver klasse sitt eget eventyr sammen med fortelleren.  Det ble 50 unike eventyrbøker som elevene selv skal illustrere og ha i klasserommet.
Gjennom Den kulturelle skolesekken med temaet «Lek og lær med ord og litteratur», har elever fra 2. trinn besøkt sitt nærmeste bibliotek 2 ganger. De har fått bokprat, de har lest 10 bøker hver og tatt «Leseknappen». De har sittet mer eller mindre musestille og hørt på eventyr, og de har fått lov til å være kreative. Det er ikke tvil om at barna er godt kjent med eventyrsjangeren. At de blander inn temaer fra sin egen, moderne virkelighet, må også være lov. Slik kan 7-8-åringenes eventyr ende:
«Jenta tok tryllestaven og tryllet seg selv om til et sju-hodet troll som hadde lært seg karate. Tyvene ble livredde og sprang sin vei. Så tryllet jenta fram en lastebil som kjørte skatten hjem. I belønning fikk hun 5 millioner og masse smykker og sølv og gull og diamanter. Hun ble kjæreste med prinsen. De dro på bryllupsreise til Spania, og så kjøpte de seg en tur til Liverpool for å se fotball. De kjøpte masse is, et finere hus og et dataspill og litt av pengene ga de til de fattige.»


En kommentar om “Vårens vakreste eventyr

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..