Kulturnatta

Foto: Per Ivar SombyKulturnatta i Tromsø er i gang på fredag den 3. oktober, og biblioteket holder åpent hele kvelden etter ordinær stengetid fram til midnatt. Det er mye aktiviteter på biblioteket denne dagen, og Ordkalotten holder også arrangementer på biblioteket  frem til kl. 19.00.

Dette vil skje på biblioteket:

18.00 – 24.00 Arkiver en historie! Prøv deg som arkivar og bevar en historie for ettertiden. Bli med på omvisning i arkivet!

Byarkivet holder åpent, og  vil vise hvordan de jobber for å ivareta materiale til bevaring og formidling.  Besøkende kan selv få være med å arkivere egen historie.  Ta med deg et dokument – gjerne et bilde, men det kan også være et tekstdokument eller lignende. Dokumentet må være tilknyttet personer eller områder innenfor kommunegrensen, og det må kunne være interessant som kulturminne for ettertiden – det er det mye som er. Hvis du tar med et dokument, så trenger du noen opplysninger om det: Hvilket dokument er det? Hvem har laget det? Når ble det produsert, og i hvilken sammenheng? Du trenger ikke vite alt, men noe er greit å vite. Hvis du ikke har et eget dokument du vil ta med, kan du få prøve deg på å arkivere et bilde fra byarkivets uordnede materiale.

Alle dokumentene vi behandler under kulturnatta blir digitalisert og lagt ut på touchskjermen til byarkivet og lokalhistorisk samling. Her vil de være tilgjengelig for enhver som besøker oss. Vær oppmerksom på at hvis du tar med et dokument til byarkivet, må du godkjenne at den digitale filen blir offentlig tilgjengelig – egne originaler får du med deg hjem igjen.

Det blir omvisninger i arkivet kl. 18.00, 20.00 og 22.00. Møt opp på lesesalen og bli med på dypdykk inn blant arkivreolene!

I løpet av kvelden blir det også konsert på biblioteket. Mellom kl. 21.00 – 22.00 holder Towdah singers gospelkonsert.

 

 

 


Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..