Bøker om Barents

barentsMandag 9. desember kl 18:00 presenterer tre forfattere  nye bøker om Barentsregionens kontroversielle historie og utfordringer.

«Barentsportretter- En reise på tvers» av Arne Egil Tønset og Ingun A Mæhlum fikk nylig Årets hovedpris av Troms Journalistlag. Den reiser noen viktige spørsmål om framtida til en region som er i radikal – noen vil si dramatisk, endring. Boka gir leselyst – og reiselyst.

«Barentsregionens tilblivelse – en studie av regionale initiativ». av sipendiat Lena I Landsem på UiT-Norges arkstiske universitet. Boka handler om regionale aktører som ivret for samhandling på tvers av den norsk-russiske grensen i perioden 1976-1993. Grasrota kjente godt til hindringene som lå i veien for en positiv utvikling, en kunnskap nasjonale myndigheter dro nytte av da de konstruerte den transnasjonale Barentsregionen.

«I strid for fred – Fredskontoret 1962-1972», av Sverre Røed Larsen og Anne Hjort-Larsen, handler om noe av det grasrota erfarte nettopp i kontakten østover, der de helt fra 1960-tallet deltok i og inviterte til kalottsamarbeid, og ivra for vennskap, fred og nedrustning.

På møtet vil det også bli vist biter av Hilde Korsæths sin film «From Vardø with love» da musikkorpset reiste på vennskapsbesøk til Murmansk i 1959. Et sterkt og rørende tidsdokument.

Arrangementet er et samarbeid mellom forfatterne, Bokhuset Libris og Tromsø bibliotek og byarkiv


Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..