Malangseidet-ulykka -bokpresentasjon

Malangseidet-ulykka forside12 mennesker druknet en tidlig oktobermorgen i 1938, rett ute i Balsfjorden. Det rystet hele Norge. Hvordan kunne det skje? Hadde noen skylda? Hvordan ville det gå med de familiene som sto igjen? Noen hadde mistet både husbond, sønner og døtre.

Forfatter og journalist Lill-Karin Nyland ga sist høst ut boka «Malangseidet-ulykka; Hendelsen som rystet hele Norge». I boka går hun grundig gjennom både kjente og ukjente detaljer i ulykka som skulle få stor nasjonal oppmerksomhet. Hun har intervjuet de få som fortsatt husker hva som skjedde den morgenen, hun har hentet dokumenter og opplysninger i arkiver og på biblioteker.

For første gang er alle detaljer om Malangseidet-ulykka samlet mellom to permer. Boka inneholder også unikt bildemateriale som aldri har vært vist før.

I år (2013) er det 75 år siden ulykka, og Lill-Karin Nyland kommer til biblioteket og forteller fra boka. Boka kom ut i november i fjor, og første opplag ble utsolgt etter tre uker. Boka var blant de 10 mest solgte på Bokhuset Libris sin kåring i desember og januar.

Torsdag 14. mars kl. 18.00-19.00 på Plan 2

Gratis inngang.
Velkommen!


Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..